Nabídka BIO potravin Botanicus: objevte nové chutě.
05/12/2025 14:39:31
Výroba bio potravin Botanicus v Ostré stojí na jednoduchém, ale poctivém základu: vypěstovat suroviny v našich vlastních ekologických zahradách, a pak je co nejšetrněji a nejrychleji zpracovat. Všechny naše bio potraviny jsou vyráběny v malých várkách – blízkost zahrad a výrobního zázemí v Ostré umožňuje okamžité zpracování čerstvě sklizených surovin. Bez nadbytečných zásahů a bez chemie. Výsledkem jsou potraviny s plnou chutí, čerstvostí a charakterem, které si zachovávají přirozené vlastnosti.
Všechny suroviny, které pocházejí z našich ekologických zahrad, jsou certifikovány jako BIO.
Veškeré suroviny i konečný produkt našich bio potravin podléhá certifikaci KEZ a je zárukou "kvality BIO".
KEZ o.p.s. je první česká akreditovaná kontrolní a certifikační organizace, která zajišťuje odbornou nezávislou kontrolu a certifikaci v systému ekologického zemědělství. Výrobky, které jsou předmětem kontroly dle tohoto pověření nesou kódové označení: CZ - BIO - 001. Toto označení naleznete na obalech všech našich bio potravin a umožní vám rychlou kontrolu, že produkt je certifikován v bio kvalitě.
Nabídku našich BIO potravin neustále rozšiřujeme – přirozeně, podle toho, co právě zraje v zahradách. Snažíme se maximálně využít úrodu z vlastních ekologických záhonů a zpracovat ji v co nejčerstvější podobě. Díky tomu vznikají produkty, které nejen skvěle chutnají, ale zároveň si zachovávají přirozené vlastnosti a výživovou hodnotu surovin.
V letošní sezóně vám tak můžeme představit několik novinek, které vznikly z čerstvě sklizeného rakytníku:
100% rakytníková šťáva z ekologicky pěstovaného rakytníku je přirozeně bohatá na vitamín C. Díky výrazné chuti je vhodná k ředění vodou nebo přidání do čaje.
Sušené plody rakytníku řešetlákového tvoří základ tohoto výrazně ovocného čaje. Přirozeně nakyslá chuť a vysoký obsah přírodního vitamínu C z něj dělají ideálního společníka pro jarní i podzimní období.
Jemná, sladkokyselá pomazánka vycházející z tradiční receptury. Spojení rakytníku a jablek je vhodné ke snídani, do jogurtu nebo jen tak na lžičku.
Sortiment BIO potravin doplňují i další novinky připravené z tradičních plodin našich zahrad – dýně, cibule a červené řepy:
Dýně, třtinový cukr, citronová kůra a skořice – čtyři ingredience, které dohromady vytvářejí jemně sladký, příjemně hřejivý chuťový zážitek. Hodí se ke snídani i k lívancům nebo palačinkám.
Cibule z ekologických zahrad je základem této výjimečné přílohy. Jemně nasládlá chuť podtržená karamelizací skvěle doplní pečená i minutková masa.
Pasterovaná červená řepa v lehkém sladkokyselém nálevu je připravena jako hotová příloha nebo surovina k dalšímu zpracování.